Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak nadziewany mięsem mielonym

Dania główne

Autor: paula

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 367

Dodano: 07.01.2008

Odsłon: 20013

pyszny

Składniki

  • kurczak, 1 średni
  • mięso mielone, 25 dkg
  • nnatka pietruszki, 1/2 pęczka
  • marchewka, 1 mała
  • bułka, 1 mała
  • jajko, 1
  • czosnek, 3-4 ząbki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze sredniego kurczaka usunac wszystkie kosci tak aby skóra nie zostala przecieta Napeklować kurczaka przyprawa czosnkiem i odrobina oliwy Natrzec i zostawic na jakis czas Mięso mielone wymieszac z 1 jajkiem posiekana natka pietruszki starta na drobnej tarce marchewka i namoczona wczesniej bulka doprawic dodac posiekane 2 zabki czosnku Nadziewamy kurczaka i spinamy go wykalaczkami lub poprostu zszywamy Pieczemy i.k 70-80 min w temp. 190 C

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paula 04 marca 2008 przy pomocy noża trzeba nacinac kurczaka zaraz przy kościach oddzielajac kosci od skóry i miesa trudno jest to opisac ale troche cierpliwosci i ostry nóż i napewno sie uda powodzenia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń