Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski sposób na udka kurczaka . Można użyć dodatkowo ulubionych przypraw
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
W każde udko wsunąłem palec tuż przy kości i w powstały otwór wtarłem sól. Wstawiłem do lodówki na ponad 3 godziny , im dłużej tym lepiej się wchłonie. Tak posolony węgierskim sposobem kurczak różni się od tego polskiego , solonego tylko z wierzchu. Po wyjęciu obtoczyłem w mące , jajku i bułce tartej. Przyklepałem panierkę aby bardziej przylegała do mięsa . Smażyłem na smalcu przez 25 minut (jeśli mamy duże udka ,to troszkę dłużej smażymy) na średnim ogniu.