Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięsko, panierowane w mące i roztrzepanym białku. Wyglądem przypominające mi trochę krewetki. Całość uzupełnia ryż orzeszki ziemne. Polecam to danie, cudownie smakuje i cudownie pachnie.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 643
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w długie paski. Białko jajka roztrzepać widelcem, nie należy go ubijać na sztywną pianę. Mięso drobiowe obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym białku, smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia.
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem papryczki chili, nabierze ostrości. W oddzielnym rondelku podsmażyć na oliwie cebulę pokrojoną w piórka. Dodać orzeszki ziemne, sos sojowy i ocet winny. Całość podlać odrobiną (4 łyżki) wody, dusić przez chwilę. Następnie dodać ugotowany ryż, zamieszać. Jeżeli kawałki kurczaka w tym czasie wystygną, należy je podgrzać w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Podgrzewamy kilka minut. Ciepłe podajemy z ryżem i ulubioną surówką lub ogórkami curry ze słoiczka.
Smacznego.