Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po Flamandzku

Dania główne

Autor: wisnia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 125

Dodano: 06.02.2008

Odsłon: 3341

Danie pasuje na porę obiadową jak i na kolację dla dwojga.

Składniki

  • udka z kurcząt, 6 szt
  • olej do smażenia, 0,05 l.
  • cebula, 2 szt.
  • papryka św., 2 szt
  • pieczarki, 0,20 kg
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • sól,pieprz,estragon,bazylia, do smaku
  • pomidory ''''pelatti'''', 1 puszka-ok.250 g.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. UDKA DZIELIMY NA POŁOWĘ.NACIERAMY PRZYPRAWAMI,ZMIELONYM CZOSNKIEM I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI.W SZEROKIM RONDLU PODSMAŻAMY DOŚC GRUBO POKROJONE CEBULĘ,PAPRYKĘ I PIECZARKI.NASTĘPNIE DODAJEMY PRZYPRAWIONE UDKA-JESZCZE CHWILĘ SMAŻĄC PO CZYM WLEWAMY PELATTI.DUSIMY OK.20 MIN.NAJLEPIEJ PODAWAC Z RYŻEM LUB NA MAKARONIE PENNE-SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń