Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 174
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3049
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 174
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3049
Składniki
Ryż wsyp do osolonego wrzątku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj szafran (jeśli użyywasz całych nitek, namocz je wcześniej w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. 2 Przygotowane warzywa wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie, skrop oliwą. Dodaj ryż i posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kardamonem. Kurczaka pokrój na niewielkie kąski, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 20 minut w temp. 210 st.