Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak po hindusku

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20659

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 14791

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 25 dag długoziarnistego ryżu
  • szczypta szafranu
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • szczypta kardamonu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 mały kurczak z rożna
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż wsyp do osolonego wrzątku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj szafran (jeśli użyywasz całych nitek, namocz je wcześniej w odrobinie gorącej wody). Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Pomidory pokrój w kosteczkę. 2 Przygotowane warzywa wymieszaj, rozłóż w żaroodpornej formie, skrop oliwą. Dodaj ryż i posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i kardamonem. Kurczaka pokrój na niewielkie kąski, rozłóż na pozostałych składnikach. Zapiekaj 20 minut w temp. 210 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń