Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po Kijowsku

Dania główne

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 22.02.2008

Odsłon: 4607

Smaczne danie drobiowe na obiad.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 szt.
  • Szynka parmeńska, 2 plastry
  • masło, 1/4 kostki
  • czosnku, 4-6 ząbkow
  • przyprawy
  • olej do smarzenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś nacinamy aby utworzyc małą kieszen. Z czosnku masla i przypraw robimy maslo czosnkowe. Nadziewamy kieszen masłem nie za duzo aby nie wyplynelo. Wkladamy do lodowki aby masło stezalo. Zawijamy w szynke. Tak przygotowany kotlet obsmazamy aby szynka sie zrumienila. Nastempnie pieczemy w piekarniku az mieso bedzie gotowe okolo 25 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń