Do góry

Dania główne Przepis na:

KURCZAK PO POLINEZYJSKU

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15424

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 13811

Po prostu pyszne.

Składniki

  • kurczak podielony na 8 porcji, 1 kg
  • sól, papryka, po łyżeczce
  • mąka, 1/2 szklanki
  • olej do smażenia
  • Sok pomarańczowy, 1 szklanka
  • cukier brązowy, ocet winny, po 2 łyżki
  • bazylia, starta gałka muszkatałowa, po 1 łyżeczce
  • brzoskwinie pokrojone w plastry, 1 i 1/2 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę zmieszac z solą, papryką i obtoczyc w tym kurczaka. Zezłocic na oleju z obu stron.

  2. Wymieszac sok pomarańczowy z cukrem, octem, bazylią i gałką muszkatałową, dodac do kurczaka. Przykryc, dusic na małym ogniu 30 minut. Dodac brzoskwinie i dusic jeszcze przez 5 minut. Podawac z ryżem lub makaronem i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awepa 29 lutego 2012 Wygląda apetycznie:-) muszę wypróbować :-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 18 października 2009 Bardzo apettyczny przepis,lubie takie mieszane smaki.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń