Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak po prowansalsku

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 15274

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 1 kurczak z rożna
  • 1 cebula
  • 2 szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz,
  • zioła prowansalskie
  • 2 gałązki pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka podziel na części, ułóż w żaroodpornej formie. Cebulę obierz, pokrój w piórka, szalotki posiekaj, a pomidory pokrój na kawałki. Dodaj do kurczaka wraz z nieobranymi ząbkami czosnku i koncentratem (możesz go rozprowadzić w niewielkiej ilości wody lub bulionu drobiowego). Posyp solą, pieprzem i ziołami, obłóż gałązkami pomidorków. Skrop oliwą, piecz 30 minut w temp. 210 st., często podlewając mięso tworzącym się sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń