Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak po staropolsku

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 01.01.2010

Odsłon: 13377

Nie wiarygodnie smaczy,pięknie pachnie i wygląda, a do tego można go podac na wiele sposobów.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w plastry ,podsmażamu.Cebule kroimy w krążki,czosnek przeciskamy przez praske i chwile podsmażamy.Wszystko dodajemy do mięsa mielonego,łączymy z jajkiem,bułką tartą i dodkładnie mieszamy.Blache "keksówke"smarujemy masłem,obsypujemy lekko bułką tartą i wkładamy połowe mięsa,na wierzch nakładamy pierś a na nią pozostałą częśc mięsa.Pieczemy ok 60 min w temo 180 st C

  2. PIERŚ MOŻEMY TEŻ POKROIC W KOSTKĘ I BEZPOŚREDNIO WYMIESZAC Z MIĘSEM.MOŻNA JĄ PODAWAC NA CIEPŁO JAKO DANIE GŁÓWNE(NP Z SOSEM),DO ZIEMNIAKOW LUB NA KANAPKI

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 02 stycznia 2010 ja też dodaję do ulubionych bo to coś dla mojego podniebienia

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 01 stycznia 2010 O! To jest to ;) Właśnie mam od jakiegoś czasu ochotę na taką pieczeń,więc przepis wędruje najpierw do ulubionych,a później na ... stół ;) Pozdrawiam ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń