Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po tajsku

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 02.03.2009

Odsłon: 10514

Bardzo smaczne i egzotyczne danie.

Składniki

  • pierś z kury, 1,5 kg
  • zielone papryki chilli, 4
  • Ananas, 10 dag
  • ząbek czosnku
  • duża cebula, 1
  • świeża bazylia
  • świeża mięta
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • brązowy cukier, 1 łyżeczka
  • ocet winny, 1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana, 1 i 1/2 łyżki
  • olej, 3 łyżki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić papryczkę, dodać sos sojowy, cukier, ocet winny.

  2. Miętę i bazylię umyć. Dodać wraz z mąką kukurydzianą.

  3. Piersi pokroić w paski, obrać czosnek, dodać zmiażdżony. Usmażyć paski mięsa na oliwie z czosnkiem.

  4. Cebulę obrać, pokroić w półplastry, smażyć na oleju, dodać mieszaninę chilli, ziół, dodać siekanego ananasa, mięso. Dusić, aż zgęstnieje. Podawać z ryżem na słodko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jankosmak 21 kwietnia 2015 Ta kura to jakiś wielki indor, a może struś? 1,5 kg piersi na dwie osoby to danie dla jakiegoś cyklopa? A poza tym ten przepis jest podany bardzo mętnie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń