Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak w białym winie

Przepis dnia 2009-08-15
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 01.09.2008

Odsłon: 23256

Bardzo proste danie :)

Składniki

  • 1/2 kg kawałków kurczaka
  • oregano
  • pieprz
  • filiżanka białego wina
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Natrzeć kurczaka oregano i pieprzem. Pozostawić na pół godzinki. Następnie zmieszać oliwę z oliwek z białym winem i marynować w nim kurczaka ok. 6 godzin. Tak przygotowanego kurczaka piec w piekarniku lub na grillu. Podawać z ryżem lub frytkami. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

TomekZ 28 sierpnia 2009 Witam wszystkich

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu danie. Dodam jeszcze, że można wkroić ćwiartkę drobno pokrojonej czerwonej papryki do smaku. Grzybki można wcześniej zaparzyć (np. w małym kubeczku i przykryć talerzykiem), oddadzą w ten sposób swój cały aromat.
Pozdrawiam Tomek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 02 czerwca 2009 Czy alkohol z wina wyparuje podczas pieczenia? Bo ja nie mogę... Jestem w ciąży. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Aluchaaa 19 września 2008 Musi byc pyszne :) a ta zielona roslinka to co to? bo pysznie wyglada razem z tym kurczakiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń