Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Brokuły opłukać, gotować 3 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, mocno je podrumienić na oleju. Ryż ugotować na sypko. Cebulę ob-rać, drobno pokroić, czosnek posiekać. Ce-bulę i czosnek podsmażyć na oleju i dodać do ryżu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z mięsem i brokułami, zalać szklanką bulionu, wierzch posypać startym, żółtym serem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.