Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak w carry

Dania główne

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 2121

czas przygotowania wydłuża sie przez marynowanie ale etap końcowy to już szybciutko

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1szt
  • jogurt(waniliowy lub biszkoptowy), 500ml
  • curry, 1op
  • papryka w proszku pikantna
  • sól,pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jogurt mieszamy z curry,papryką. Pokrojonego w małe kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w jogurcie ok. 2 godz.. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć kurczaka wraz z jogurtem. Jak płyn odparyje podlać lekkim wywarem drobiowym (ze skrzydełek z kurczaka bez przypraw).

  2. Zamiast curry jak ktoś nie lubi można urzyć przypraw:chńskiej,gyros lub kebab.A wypróbowałam też z jogurtem piernikowym-zaskakujący rezultat.

  3. Można podawać z ryżem lub makaronem (drobnym)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń