Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni Greckiej
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Składniki
Kurczaka podzielić na małe części.Zarumienić na dobrze rozgrzanej oliwie.Przełożyć do szybkowaru (bez tłuszczu). Cebulkę obrać i od strony korzenia naciąć na krzyż.Wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu kurczaka i podsmażyć.Przełożyć do szybkowaru razem z tłuszczem. Pomidory dobrze sparzyć i obrać ze skórki.Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło lub użyć klarowanego (uważać żeby się nie spaliło) wrzucić pomidory i smażyć aż nie zaczną gęstnieć.Przełożyć do reszty (kurczak-cebulka). Dodać przecier,2-3 liście laurowe,ząbek czosnku,2 goździki,1 łyżkę przyprawy(vegeta),parę ziaren kolorowego pieprzu i ziela angielskiego. Zalać ćwierć litra wody.Zamknąć szybkowar i od momentu zagotowania gotować 30 minut na wolnym ogniu. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami. Życzę smacznego PS.kurczaka można zamienić na każde inne mięso np. królika