Do góry

Dania główne Przepis na:

KURCZAK W CEBULI

Dania główne

Autor: mag-win

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 45

Dodano: 26.03.2008

Odsłon: 4991

Niebo w gębie...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka (poporcjowanego) lub udka umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie obsmażyc na patelni. Cebulę pokroić w półtalarki. Część cebuli wyłożyć na dno brytfanki, następnie ułożyć kurczaka i resztę cebuli. Na wierzch wycisnąć przez praskę czosnek. Masło pokroić na kawałki i ułożyc na cebuli. Vegetę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń