Do góry

Dania główne Przepis na:

KURCZAK W CEBULOWEJ ŚMIETANCE

Dania główne

Autor: madziorek

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 12.06.2009

Odsłon: 885

PROSTE I SZYBKIE (potrawa wymaga przygotowania w kuchence mikrofalowej)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 SZT
  • ZUPA CEBULOWA KNORR (Iw proszku), 2 torebki
  • śmietana 12%, 1 duża
  • fix do potraw chińskich knorr, 1 torebka
  • ryż biały, 1 torebka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi z kurczka ubić lekko tłuczkiem przez folię spożywczą, na dno naczynia żaroodpornego wsypać zupę cebulowąi na to położyć pierś z kurczka, posypać zupąi tak dalej układać warstwami - zupa - kurczak - zupa ( na wierzchu ma być zupa)

  2. całośc zalać śmietaną, włożyć na 1h do lodówki aby składniki się "przegryzły"

  3. naczynię przykryć żaroodporną pokrywą, włożyć do kuchenki mikrofalowe na ok25minut (trzeba sprawdzzić czy mięso jest miękkie)

  4. ryż ugotowąc; fix do potraw chinskich przygotowac wg przepisu na opakowaniu

  5. podawać: piers z kurczaka z sosem z zupy cebulowej razem z ryżem i sosem z fixu do potraw chinskich. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń