Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w chińskim sosie

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 24.03.2009

Odsłon: 11454

Bardzo szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • ryż, 2 torebki
  • pierś z kurczaka, 1
  • gotowy sos chiński, 1 torebka
  • olej
  • dodaję jeszcze grzyby chińskie i trochę sosu sojowego
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotowac 2 litry wody z dodatkiem soli. Wrzucic torebki ryżu, gotowac 20 minut.

  2. W tym czasie mięso pokroic w grubszą kostkę, obsmażyc na oleju na złoto. Dodac sos rozrobiony zgodnie z przepisem na opakowaniu, poddusic.

  3. Na talerze wyłożyc ryż, dodac mięso z sosem, udekorowac. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

darkafro 31 marca 2009 Swietny pomysl, tani i prosty. i do tego tak smakowicie wyglada, robi wrazenie :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń