Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 95
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 95
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Kurczak kroimy w kostke, posypujemy przyprawami. W misce ubijamy jaja, dodajemy majonez, proszek do pieczenia i mąke, wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawionego kurczaka i ser pokrojony w kostke. Jesli ciasto bedzie zbyt gęste mozna dodac mleka. Ciasto powinno miec konsystencje podobną do ciasta racuchowego.
Smazymy na patelni placuszki:) Swietnie smakują same jako przekąska z sosem czosnkowym lub do obiadu z surówką. Polecam :)