Do góry

Przekąski Przepis na:

kurczak w cieście z sezamem

Przekąski

Autor: cinnamongirl89

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 20

Dodano: 04.04.2009

Odsłon: 1948

Kurczak w nieco odmiennym wydaniu :) Można podawać jako przekąskę z dipem lub serwować z ryżem i jakąś sałatką jako danie główne.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Włożyć do miski i wymieszać razem z chili i solą. Odstawić na chwilę i przejść do przygotowania ciasta.

  2. Ciasto: Zmiksować mąkę, jajka i wodę. wsypać odrobinę soli. Ciasto powinno być bardzo gęste. W przypadku, gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, należy dosypać mąki. Gdy konsystencja ciasta będzie odpowiednia, dodać do niego sezamu i całość dokładnie wymieszać.

  3. Kostki kurczaka zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju do zbrązowienia (ok 15 min). Aby odsączyć gotowego kurczaka z nadmiaru oleju, ułożyć go w półmisku wyłożonym papierowymi ręcznikami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 05 kwietnia 2009 czas smażenia trzeba zdecydowanie zredukować-wyjdą wióry ale reszta jest ok.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń