Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w estragonie

Przepis dnia 2009-05-10
Dania główne

Autor: monjur

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 09.10.2008

Odsłon: 4452

Jest to sposób na nie tylko szybkie przygotowanie ale kurczaka, ale przede wszytskim na pysznego i zdrowego kurczaka:)

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nastawić piekarnik na 200 stopni. Piersi umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym wedle uznania. Następnie posypać je estragonem (może być zarówno suszony jak i świeży). Pokroić ząbki czosnku na plasterki i obłożyć nimi mięso. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 40 minut. Kurczak świetnie smakuje sam oraz z ryżem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń