Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak w galarecie

Przekąski

Autor: becia421

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 143

Dodano: 22.11.2009

Odsłon: 10623

Szybkie , smaczne, dietetyczne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyć , marchewkę i pietruszkę obrać , opłukać .

  2. Mięso i warzywa zalać wodą w rondlu (powinno jej być nieco więcej niż litr )dodać przyprawy i gotować 20 minut .Przyprawić do smaku vegetą.

  3. Wywar przecedzić ( powinno pozostać litr płynu ) i rozpuścić w nim żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać sok z cytryny i sól.

  4. Do ośmiu filiżanek wlać trochę wywaru , włożyć groszek konserwowy i posiekaną natkę pietruszki , odstawić w chłodne miejsce .

  5. Gdy galaretka trochę stężeje , włozyć do filiżanek mięso pokrojone w niewielkie kawałki , plasterki marchewki,pietruszki i papryki.

  6. Zalać resztą wywaru i pozostawić do zastygnięcia. Po wystygnięciu wyłożyć z filiżanek na półmisek wyłożony sałatą . SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń