Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w kołderce warzywnej

Dania główne

Autor: esemeska

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 26

Dodano: 02.10.2009

Odsłon: 1497

Danie jest lekkie i nie zawiera tłuszczu.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka przekrajamy na pół. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i mieszamy to w misce. Dobrze jest polać troszkę olejem albo oliwą z oliwek- wtedy lepiej rozprowadzają się przyprawy. Wrzucamy mięso do naczynia żaroodpornego.

  2. Warzywa kroimy: Marchew i pietruszka w krążki, seler w kostkę małą, cebula i por w łódeczki. Warzywa mieszamy w misce i posypujemy nimi wcześniej przygotowanego kurczaka. Warzywa trzeba równo rozprowadzić ,żeby powstała "kołderka". Posypujemy koprem.

  3. Zakrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika na ok, godzinę. na 180 stopni.

  4. Kurczak i warzywa puszczą soki , które się pysznie wymieszają. Dlatego ważne jest żeby nie używać oleju poza tym do przyprawiania kurczaka. Danie wyśmienicie smakuje z ryżem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń