Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie danie w 30 minut! Szybko, łatwo, smacznie!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Piersi kroimy w paski, oprószamy solą, pieprzem, curry i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie podsmażamy na łyżce oliwy i przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki. Cebulę z papryką podsmażamy na oliwie około 3 minut. Odstawiamy. Sos: wszystkie składniki mieszamy w rondelku lub woku, podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kurczaka i chwilę razem podgrzewamy. Dodajemy warzywa, orzeszki, mieszamy i kilka minut razem dusimy. Podajemy z ryżem.