Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w picie

Dania główne

Autor: Nebraska

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 127

Dodano: 19.06.2009

Odsłon: 3880

Smaczne i sycące! Można wprowadzić wiele modyfikacji w zależności od gustu ;) Jak kebab :D

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczamy piersi i kroimy w kostkę. Następnie obtaczamy je w Vegecie i curry. Po odstawieniu na chwilę smażymy na małym ogniu w oleju.

  2. Myjemy ogórka i pomidora, a następnie kroimy w małe ćwiartki. Liście sałaty myjemy i rozdzieramy na małe części. Kładziemy wszystko na jednym dużym talerzu.

  3. W miseczce mieszamy majonez, ketchup i pieprz cayenne na jednolitą różową masę.

  4. Do mikrofali wkładamy jeden chleb pita na około 10-20 sekund. Tak, żeby był ciepły i miękki, a następnie rozcinamy robiąc "kieszonkę". Chleb można podgrzać również w piekarniku - do rozgrzanego piekarnika wkładamy chleb na dosłownie kilkanaście sekund.

  5. Wnętrze kieszonki smarujemy sosem. Następnie nakładamy wszystkich warzyw, kawałki kurczaka i znowu dodajemy sosu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nebraska 19 czerwca 2009 Ja niestety cebuli muszę unikać w surowym stanie ;) Dlatego moja nie zawiera cebuli. Są różne rodzaje pity - w zależności jak kto lubi :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 19 czerwca 2009 Robię bardzo podobną pitę z kurczakiem tylko mięso przyprawiam przyprawą kebab-gyros i ostrą papryką lub sosem chilli (słodko-kwaśnym). Dodatkowo do pity wkładam cebulę pokrojoną w półkrążki a zamiast sałaty lodowej dodaję kapustę pekińską .Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń