Do góry

Sałatki Przepis na:

Kurczak w pierzynce

Sałatki

Autor: piotr1987

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 15.07.2009

Odsłon: 1369

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oleju przyprawa gyros 7 łyżek ketchupu 2 średnie cebule 5 średnich ogórków kiszonych 8 łyżek majonezu ½ średniej kapusty pekińskiej

Składniki

  • Kurczak w pierzynce
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka skroić w kostkę, podsmażyć na oleju i ostudzić. Następnie dodać przyprawę gyros i wymieszać. Cebulę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. W przezroczystej misce układać składniki w następującej kolejności: kurczak, ketchup, cebula, 4 łyżki majonezu, ogórki kiszone, pozostały majonez i na górę kapusta pekińska. Sałatkę schłodzić w lodówce. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń