Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 634
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.
Ser trzemy na tarce.
Cebulkę drobno siekamy.
Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem.
W drugiej miseczce mieszamy ser z mąką i cebulką.
Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy.
Oprószamy Vegetą, solą i pieprzem.
Filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem a następnie w mieszance z tartym serem.
( Robimy dokładnie!!! tak aby filety były pokryte z każdej strony).
Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
Pokrywamy mięso resztą serowo - musztardowej panierki.
Pieczemy 30 minut na złocisty kolor.
Podajemy np.z mini marchewkami na masełku :)