Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozgrzewające danie. Sos z pomidorów, imbiru, moreli i jabłek smakuje doskonale! Zamiast zwykłej papryki można dodać papryczkę chili.Smacznie, zdrowo, kolorowo!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na łyżce tłuszczu kilka minut. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy imbir starty na tarce o dużych oczkach oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy kilka minut, dodajemy pomidory w puszce oraz pokrojone w paski morele, usmażonego kurczaka, pół szklanki bulionu, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Dusimy około 15 minut i dodajemy pokrojone w plasterki jabłka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy, aż jabłka zmiękną, jeśli sos jest zbyt gęsty podlewamy bulionem. Podajemy z ugotowanym ryżem.