Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie danie
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Składniki
Podsmażamy cebulkę pokrojoną w półksiężyce do miękkości, w tym czasie kroimy kurczaka w kostkę i wrzucamy do miękkiej cebulki. Zalewamy szklanką bulionu (z kostki). Czekamy aż kurczak zmięknie.
Gdy kurczak będzie miękki, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekany koper, mieszamy.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy w śmietance aby nie było grudek i wlewamy do kurczaka. Wszystko doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem :)