Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym

Dania główne

Autor: niunia1821

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 52

Dodano: 31.07.2011

Odsłon: 13188

Pyszne, lekkie danie

Składniki

  • filet z kurczaka, 3 szt
  • cebula, 3-4szt
  • KOPER, 1 pęczek
  • Śmietana 30%, 1
  • bulion, 1 szklanka
  • sól,pieprz
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżeczki
  • czosnek, 2 ząbki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażamy cebulkę pokrojoną w półksiężyce do miękkości, w tym czasie kroimy kurczaka w kostkę i wrzucamy do miękkiej cebulki. Zalewamy szklanką bulionu (z kostki). Czekamy aż kurczak zmięknie.

  2. Gdy kurczak będzie miękki, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekany koper, mieszamy.

  3. Mąkę ziemniaczaną mieszamy w śmietance aby nie było grudek i wlewamy do kurczaka. Wszystko doprawiamy do smaku.

  4. Podajemy z ryżem :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Aishanka 17 września 2011 Pyszne! Uwielbiam taki sos :)
Dzięki za przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 31 lipca 2011 Proste, delikatne danie, dobre na upały. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 31 lipca 2011 Proste, delikatne, smaczne danie, na upalne dni. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń