Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne danie i gościom trudno zgadnąć, z czego jest ten sos (b. smaczny)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Kurczaka poporcjować, posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron. Kurczaka przełożyć do garnka, patelnię wypłukać odrobiną wody i wlać do garnka.
Dodać kostkę rosołową, rozdrobniony widelcem ser pleśniowy, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 15 minut
Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę i gotować następne 15 minut.
Na końcu wlać śmietanę i gotować 5 minut. Gotowe. Najlepiej pasuje podane z ryżem basmati.