Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z bazylią, grzybami i chili

Przepis dnia 2008-07-24
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4481

Dodano: 06.02.2008

Odsłon: 16371

Aromatyczne danie.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2
  • grzyby, 30 dag
  • cebula, 2
  • kiełki fasoli, garść
  • świeża bazylia, 4 listki
  • pieprz i sól
  • sos chili
  • oliwa z oliwek
  • rukola do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować kurczaka i pokroić na cienkie plasterki. Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć posiekane grzyby i cebulę. Przyprawić ulubionymi przyprawami. Na talerzu układać kolejno: rukolę, kurczaka, grzyby, kiełki. Całość polać oliwą z oliwek, Wierzch udekorować bazylią i polać sosem chili. Przyprawić pieprzem i solą do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń