Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z chili bazylią i szparagami

Przepis dnia 2008-07-17
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4481

Dodano: 27.02.2008

Odsłon: 103060

Danie o pięknym aromacie.

Składniki

  • szparagi, 4 sztuki
  • papryczka chili, 1
  • listki bazyli, kilka sztuk
  • listki selera, kilka sztuk
  • filet z kurczaka, 500 g
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojonego kurczaka marynować ok 40 min. w sosie sojowym, soli, pieprzu i oliwie z oliwek. Gdy się już zamarynuje wszystko wrzucić na patelnię, dodać listki selera, pokrojoną papryczkę chili, pokrojone szparagi i podsmażyć. Dodać listki bazylii i jeszcze chwilkę poddusić. Podawać z ryżem i białym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Channah 28 sierpnia 2013 Bardzo często korzystam z Twojego przepisu, jest rewelacyjny:) A ja uwielbiam szparagi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 24 kwietnia 2011 Bardzo interesujący przepis. Szczególnie, że kurczak już się wszystkim znudził i coś nowego jest bardzo mile widziane. Dzięki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaczne 31 sierpnia 2009 świetny przepis i też świetnie smakuje ! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Reni01 07 czerwca 2009 rzeczywiscie nie wiadomo czemu turecki, szczegolnie iz w kuchni tureckiej bekonu sie zdecydowanie nie doszukamy..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agniesia76 27 maja 2009 muszę spróbować na pewno pycha i zdrowe przede wszystkim i nie kaloryczne!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń