Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z grzybami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 12116

Porcja - 455 kcal

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 30 dag grzybów
  • 1 cebula
  • 5 dag startego parmezanu
  • 150 ml bulionu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • sok z cytryny
  • tymianek
  • sól, pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyrządzanie: Grzyby oczyścić, umyć i pokroić. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulkę, zeszklić ją. Dodać pokrojone grzyby, doprawić solą, tymiankiem i pieprzem. Dusić około 20 minut. Wymieszać z parmezanem. Filety umyć, osuszyć, wyciąć w nich kieszonki. Polać sokiem z cytryny. Napełnić farszem, zapiąć wykałaczkami. Obsmażyć w rondlu, dodać rosołek, dusić około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń