Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z kuskusem

Dania główne

Autor: Brzoskwinkaa

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 828

Dodano: 24.04.2008

Odsłon: 6192

Wykwintne danie dla dwóch osób.

Składniki

  • 100g kaszki kuskus
  • 200g piersi z kurczaka bez skóry
  • 1 szt. pomarańczy
  • strąk czerwonej papryki
  • 1 szt. cebuli
  • garść mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka soku z cytryny
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Dodać sok z cytryny i łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać i trzymać w cieple. Mięso, paprykę, cebulę, pomarańczę (obraną) pokroić w paski lub kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić mięso i zrumienić. Dodać cebulę, paprykę i fasolkę- podsmażyć na małym ogniu aż składniki zmiękną. Dodać pomarańcze i poddusić jeszcze kilka minut. Posolić do smaku. Podawać z kuskusem i dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdusia54 19 grudnia 2009 przepis dość oryginalny i smaczny, ale mięsko wychodzi bardzo suche. Dorobiłam sos z soku pomarańczowego, octu balsamicznego, sosu tabasco i cukru i wyszło pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń