Do góry

Dania główne Przepis na:

KURCZAK Z PAPRYKĄ

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15443

Dodano: 10.10.2009

Odsłon: 4727

Inny smak kurczaka.

Składniki

  • skrzydełka kurczaka (lub udka), 10 (lub 3 cwiartki, 6 pałeczek)
  • mąka, 1/2 szklanki
  • sól, 1 łyżka
  • papryka w proszku, 1 łyżka
  • pieprz, 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • wywar z kurczaka, 2 i 1/2 szklanki
  • kwaśna śmietana, 1 szklanka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę zmieszac z przyprawami.

  2. Od skrzydełek odciąc piórka, podzielic na pół. Obtoczyc w mące z przyprawami i zezłocic na rozgrzanym oleju. Przełożyc do rondla, dodac wywar i dusic na wolnym ogniu ok. 15 min. (udka dusimy 30-40 minut).

  3. Wlac śmietanę i wolno gotowac przez 5 minut.

  4. Podawac z makaronem polanym masłem i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń