Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z parmezanem

Przekąski

Autor: aleksandra

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1031

Dodano: 26.11.2007

Odsłon: 54383

Może być świetną przekąską jeśli spodziewamy się gości :)

Składniki

  • udka z kurczaka, 500 g
  • oliwa z oliwek
  • jajko, 1
  • parmezan, 80 g
  • Bułka tarta
  • ulubione zioła
  • kolendra
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyjąć z udek kości i mięso pokroić na małe kawałeczki. Dodać sól i pieprz do smaku i odstawić na chwilę. W osobnym pojemniku rozbij jajka z 1/2 filiżanki oliwy z oliwek. Pomieszaj ze sobą bułkę tartą, parmezan, zioła i kolendrę. Kolejno zanurzaj kawałki kurczaka najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Następnie smaż na oliwie z oliwek aż kurczak sie zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kalamburka89 26 sierpnia 2009 zrobiłam według przepisu, torcik jest cudowny :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 02 czerwca 2009 Podobno najlepiej smaży się na smalcu z dodatkiem oleju

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elik 30 września 2008 "W osobnym pojemniku rozbij jajka z 1/2 filiżanki oliwy z oliwek."
Czy nikt tego nie zauważył ?
Nie zaleca się tu smażyć na oliwie, tylko rozbić ją z jajkiem ???
Czy ja to dobrze odbieram ?
Poza tym w Składnikach jest mowa o 1JAJKU a w opisie gotowania o JAJKACH ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elik 30 września 2008 "W osobnym pojemniku rozbij jajka z 1/2 filiżanki oliwy z oliwek."
Czy nikt tego nie zauważyÅ? ?
Nie zaleca siÄ? tu smażyÄ? na oliwie, tylko rozbiÄ? jÄ? z jajkiem ???
Czy ja to dobrze odbieram ?
Poza tym w skÅ?adnikach jest mowa o 1JAJKU a w opisie ghotowania o JAJKACH ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń