Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak z pasta curry

Dania główne

Autor: agniesia76

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 30

Dodano: 21.09.2009

Odsłon: 3168

ten przepis również zobaczyłam w tv, wypróbowałam bardzo dobre azjatyckie danie.

Składniki

  • piers z kurczaka, 1
  • puszka mleka kokosowego, 1
  • pędy bambusa, wg smaku
  • pasta curry czerwona, 1/2 słoika
  • mini kolby kukurydzy, 1/2 słoika
  • Papryka czerwona, 1
  • pieczarki małe, 10
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 zabki
  • papryka chili czerwona, 3
  • sól, do smaku
  • pietruszka lub kolendra, pęczek
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażamy posiekana cebulę z czosnkiem oraz papryką chili, dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka smażymy kilka minut, wlewamy mleko kokosowe, dodajemy pastę curry dusimy wszystko przez kilka minut

  2. Do podduszonego kurczaka dodajemy pędy bambusa, wsypujemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w paski, mini kolby pokrojone w plasterki, doprawiamy solą posypujemy kolendrą lub natka pietruszki. Podajemy z ryżem. Danie to jest w wersji ostrej, jeżeli ktoś woli mniej pikantne wystarczy dodać mniej chili i pasty curry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń