Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobre, zdrowe czego chcieć więcej?;D
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Składniki
Kurczaka przyprawiamy solą, podlewamy olejem z wodą i pieczemy w piekarniku w temp. ok 200 (można go przewrócić w połowie pieczenia).
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, cukinie kroimy w dość grube talarki, cebule obieramy i kroimy w ósemki, pieczarki myjemy, zostawiając kapelusze całe. po ok. pół godziny do kurczaka dodajemy warzywa i pieczemy ok 20min.
Po tym czasie przewracamy mięso i warzywa posypujemy tymiankiem i podlewamy sosem z pieczenia i pieczemy kolejne 15min. po wyjęciu z piekarnika skrapiamy octem balsamicznym.
W ten sam sposób można zrobić same warzywa.