Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z żurawiną

Dania główne

Autor: smakosz

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 773

Dodano: 09.11.2007

Odsłon: 13300

Pyszna, łatwa w przygotowaniu potrawa. Rano mieszasz, wieczorem jesz ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 4 kawałki
  • oliwa z oliwek, 50 ml
  • sos żurawinowy, 1puszka
  • cebula, 1/2
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszaj żurawinę z oliwą i cebulą. Pierś z kurczaka włóż do szklanego naczynia i zalej przygotowanym, dobrze wymieszanym sosem. Przykryj naczynie i odłóż na 7-9 godzin do lodówki. Rozgrzej piekarnik do ok 180''''C. Wyciągnij kurczaka z lodówki i połóż na foli aluminiowej a następnie włóż do piekarnika na ok 90min. W trakcie pieczenia potrawę można polać pozostałym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 05 maja 2009 Jako,że uwielbiam, żurawinę,która doskonale komponuje się z drobiem....skorzystam z przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozenatygrysek 26 marca 2009 cześć !!!! pracowłam w kfc i uwieszcie mi ma słowo tam sa gotowe paniei i zalew y w których moczy sie kurczak ,a pozatym patelnie są pod ciśnieniem i ta panierka sie nie pali.kobinujciedalejpozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń