Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne danie.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
Udka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy 10 min (od momentu zawrzenia). Dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, lekko redukujemy (5 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zapiekamy przez 40 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.