Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurka w kurkach

Przepis dnia 2009-04-04
Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6193

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 13049

pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych ....kurek:)

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 20 dag kurek (świeżych lub mrożonych)
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • koperek, sól, pieprz,maggi
  • masło do smażenia ( plus odrobina oleju)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło z olejem rozgrzać na patelni , przyprawione piersi obsmażyć na z obu stron . Mięso wyjąć z patelni.

  2. Na patelnie wrzucić cebulę ( kostka) oraz pokrojone grzyby , doprawić i smażyć aż kurki będą lekko chrupkie a cebula zbrązowieje.

  3. Do grzybów włożyć piersi , zalać śmietaną i dusić ( bez pokrywki jeszcze 10 min na dość sporym ogniu czasem obracając kurczaka i mieszając grzyby. Kiedy śmietana zbrązowieje lekko i zgęstnieje - wyłączyć ogień i posypać koperkiem.

  4. Podaję to danie z kaszą lub makaronem ze względu na pyszny śmietanowy sos. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń