Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych ....kurek:)
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Masło z olejem rozgrzać na patelni , przyprawione piersi obsmażyć na z obu stron . Mięso wyjąć z patelni.
Na patelnie wrzucić cebulę ( kostka) oraz pokrojone grzyby , doprawić i smażyć aż kurki będą lekko chrupkie a cebula zbrązowieje.
Do grzybów włożyć piersi , zalać śmietaną i dusić ( bez pokrywki jeszcze 10 min na dość sporym ogniu czasem obracając kurczaka i mieszając grzyby. Kiedy śmietana zbrązowieje lekko i zgęstnieje - wyłączyć ogień i posypać koperkiem.
Podaję to danie z kaszą lub makaronem ze względu na pyszny śmietanowy sos. SMACZNEGO