Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurki w jajkach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 1822

Wyśmienita zakąska nadająca się na starter przed daniem głównym. Jajecznica w innym wydaniu. Świetna odmiana!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże pokroić), przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.

  2. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  3. Rozmrożony groszek sparzyć w osolonym wrzątku. Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Wlać śmietanę wymieszaną z grzybami i groszkiem.

  4. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 20 min. (do ścięcia jajek).

  5. Podawać z rukolą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń