Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zakąska nadająca się na starter przed daniem głównym. Jajecznica w innym wydaniu. Świetna odmiana!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże pokroić), przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.
Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozmrożony groszek sparzyć w osolonym wrzątku. Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Wlać śmietanę wymieszaną z grzybami i groszkiem.
Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 20 min. (do ścięcia jajek).
Podawać z rukolą.