Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurki z fasolą w sosie śmietanowym

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 13.06.2009

Odsłon: 2915

Coś prostego i dobrego dla wielbicieli grzybów ''''leśnych''''

Składniki

  • kurki, ok 1/2 kg
  • fasola (jaką kto lubi) ja użyłam czerwonej, 1/2 puszki
  • cebula, 1 szt
  • śmietana lub jogurt naturalny, 1/2 pojemniczka (dużego)
  • czosnek, 1 ząbek
  • pietruszka, koperek, dużo
  • przyprawy, w/g uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na złoto, czosnek rozdrobnić, dodać do cebuli. Oczyszczone i umyte kurki przełożyć do cebuli, dusić do miękkości, wlać pół puszki fasoli, zalać śmietaną, przyprawić, obficie posypać zieleniną, podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń