Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuskus z patelni

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 8930

Pyszne danie w jednym garnku! Bakłażan i cukinia z kaszką kuskus!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotuj 350 ml wody z bulionem. Wsyp kuskus, wymieszaj, przykryj, odstaw na 6 minut. W tym czasie Marchewkę pokrój w plastry, cukinię na pół-plasterki, a bakłażan na ćwierć-plasterki.

  2. Mięso potnij w kostkę. Na oliwie mocno obsmaż mięso, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij. W tym samym tłuszczu 7 minut smaż przygotowane warzywa.

  3. Dodaj spęczniały kuskus, rodzynki i mięso. Mieszając widelcem smaż dalsze 3 minuty. Dopraw. Wymieszaj z posiekaną miętą. Serwuj z jogurtem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń