Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas Wigiliji, Kutia powinna być na każdym stole.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 307
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 307
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Namoczyć przenicę, następnie ugotować ją często mieszając ( przewidywalny czas gotowania około 3- 4 godzin).
Po ugotowaniu dodać resztę składników ( może to również być gotowa już masa makowa), i doprawić miodem.
Kutię nałożyć do naczynia i odstawić do lodówki. Podawać zimną. Polecam kupić już gotową masę makową i wymieszać ją z ugotowaną pszenicą. Doprawić miodem i ewentualnie cukrem.