Do góry

Przetwory Przepis na:

Kutia

Przetwory

Autor: Kickowo

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 4207

Podczas Wigiliji, Kutia powinna być na każdym stole.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Namoczyć przenicę, następnie ugotować ją często mieszając ( przewidywalny czas gotowania około 3- 4 godzin).

  2. Po ugotowaniu dodać resztę składników ( może to również być gotowa już masa makowa), i doprawić miodem.

  3. Kutię nałożyć do naczynia i odstawić do lodówki. Podawać zimną. Polecam kupić już gotową masę makową i wymieszać ją z ugotowaną pszenicą. Doprawić miodem i ewentualnie cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kutia

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 25 grudnia 2009 Kiedy ja i annawk pisałyśmy te komentarze, w przepisie nie było w ogóle maku ;) teraz dopiero został poprawiony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ursza50 18 grudnia 2009 Mak w składnikach jest! Ja jeszcze dodaję więcej bakalii np.daktyle,figi, skórka pomarańczowa kandyzowana, migdały.Przepyszne!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 15 grudnia 2009 Mak jest obok pszenicy podstawowym składnikiem kutii... Dziwne, że nie ma go w składnikach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 15 grudnia 2009 kutię chyba robi się z makiem, nie widzę go w przepisie - chyba że się mylę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń