Do góry

Przekąski Przepis na:

Kwaśnica

Przekąski

Autor: Kasik

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 251

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 1702

Polecam

Składniki

  • kwaszonej kapusty, 50 dag
  • szklanka soku z kiszonej kapusty
  • łyżki oleju, 2
  • pęczek włoszczyzny
  • liść laurowy
  • po ziarenka pieprzu i zilela angielskego, 3
  • cebula
  • suszonych grzybów, 10 dag
  • sól,pieprz
  • ząbki czosnku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby mozyć przez noc.Następnego dnia ugotować.Włoszczyzne gotować ok.30 minut.Odcedzic,wywar zachować.Kiszoną kapustę pociekać,cebulę,dodać kapustę.Wlać wywar z warzyw,sok z kapusty i wywar z grzybów.Doprowadzić do wrzenia,gotować 40 min.Na końcu dodać paseczki grzybów i roztarty czosnek.Przyprawić.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kwaśnica

Zobacz więcej

Polecane przepisy: kwasnica

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 25 sierpnia 2009 Może i kapuśniak, ale uwielbiam tą zupke. Zwłaszcza zimą ;) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń