Do góry

Zupy Przepis na:

Kwasnica na wieprzowinie

Zupy

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 28.05.2008

Odsłon: 4404

"kocham w dziewczynie kwasnice na wieprzowinie..." spiewaja Golec uOrkiestra, a za nimi moj maz Goral..., rewelacyjna jako danie glowne na suto zakrapianej imprezie, a takze do zwalczania syndromu dnia nastepnego :))

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso, warzywa i grzyby suszone zalewamy woda i gotujemy az zmieknal. W tym czasie mozemy przesmazyc na masle boczek z cebula i zasmazyc z maka. Ugotowane mieso odzielic od kosci i pokroic razem z warzywami. Grzyby pokroic na cienkie paseczki. Kapuste zalac woda w ktorej sie gotowalo mieso i gotowac na malym ogniu az zmieknie, w polowie gotowania lekko doprawiamy kminkiem i koperkiem zielonym. Gdy kapusta jest juz lekko miekka wrzucic mieso, warzywa i grzyby. Wymieszac i po 10 minutach dodac ziemniaki. Gotowac jeszcze 25 minut az ziemniaki zmieknal, doprawic do smaku i na sam koniec wrzucamy zasmazony boczek z cebulka. Zagotowujemy i ...Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 28 maja 2008 jakie to musi być dobre , uwielbiam dania z kapusty kiszone a ten pzrepis ...to chyba niebo w gębie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń