Do góry

Zupy Przepis na:

kwasnica na zeberkach

Zupy

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 18.11.2008

Odsłon: 3004

smaczna kwasna zupa

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zeberka umyc, osuszyc, pokroic najpierw na paski o szerkosci 10 cm, a nastepnie na kawalki o szerokosci 2-3 cm tak, aby w kazdym kawalku byly po 2 kostki. wlozyc do garnka, zalac woda, ugotowac wywar. zeberka wyjac z garnka, a do wywaru dodac kiszona kapuste, przyprawy i przekrojona, przypieczona na suchej patelni cebule. zupe zagotowac, zmniejszyc ogien. w tym czasie obrac ziemniaki ugotowac osobno. wedzony boczek pokroic w mala kostke i usmazyc. gdy kapusta bedzie miekka, dodac do zupy, pokrojone ziemniaki, usmazony boczek i roztarty czosnek. ugotowane zeberka opruszyc sola i pieprzem, przelozyc na talerze i zalac zupa. do kwasnicy idealnie pasuje zytni chleb

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tequila61 19 listopada 2010 ....no co Ty?!!!!! profanacja nazwy tej potrawy "kwasnica"!-która tu serwujesz! to jakies bla bla bla KWASNICA od tego co ty pleciesz w "przepisie" to jak Polska i Afryka-bardzo daleko- żenada!.KWAŚNICA- TO GÓRALSKA POTRAWA I JAK DODASZ PRZYPRAWY -ZIOŁA I SPOSÓB TEN KTÓRY PODAŁAS ...to blisko kapuśniaku sie znalażłas-jeszcze marchew zasmazka i git!!!! ech!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń