Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe ciasto, ale bardzo pyszne, a co najważniejsze, w pół godziny i jest na talerzu :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem "do białości", dodać mąkę, gorącą wodę, proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę.Margarynę i czekolady (białe i mleczną osobno) rozpuścić. Margarynę (nieco przestudzoną) dodać do masy i znów zmiksować, następnie do 3/4 ciasta dodać białe czekolady i zmiksować. Wylać białą masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do reszty ciasta dodać mleczną czekoladę lub kakao, zmiksować i nakładać po łyżce w niewielkich odstępach obok siebie na białą masę.
Wstawić do piekarnika nagrzamnego do 150 stopni i piec przez 30 min. SMACZNEGO!