Do góry

Dania główne Przepis na:

langosze

Dania główne

Autor: Gutka

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 63

Dodano: 19.10.2009

Odsłon: 2753

proste,tanie i bardzo smaczne...

Składniki

  • mąki tortowej, pól kilo
  • mleka, 1 szklanka
  • jajo, 1
  • drożdże suszone, 1 opakowanie
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wieczorem zarabiamy ciasto ze wszystkich skladnikow,i wkładamyciasto do natłuszczonej miski do lodowki na noc (uwaga rosnie)

  2. rozgrzewamy tłuszcz (polecam smalec ciasto nie wchłania tłuszczu) z cista odryawmy po kawałku rozciągamy na kształt racucha kładziemy na tłuszcz jak sie zrumieni odwracamy i przykrywamy plasterkiem sera ,dopiekamy

  3. zdejmujemy na talerz posypujemy przyprawa do pizzy lub ulubionymi ziłami ,podajemy z ketchupem ew.odrobina majonezu

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: langosze

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 02 stycznia 2010 na głębokim tłuszczu, konkretnie na smalcu smalcu robie ..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pirogronianka 21 grudnia 2009 Cudownie że dałaś ten przepis!! Jadłam langosze na Węgrzechh, ładnych kilka lat temu, i już prawie zapomniałam jak smakują.... Powiedz mi, czy smażysz je na głębokim tłuszczu czy raczej tak jak placki ziemniaczane?
Na pewno je zdrobie, ze śmietaną i posypane żółtym serem... mm pychotka! Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 20 października 2009 Masz racje langosze ale niech nazywaja sie jak chca i tak są ulubionym daniem mojej rodzinki,idealne danie kiedy każy wraca o innej porze i chce zjeść coś pysznego ,sytego i na ciepło.Z ciasta robiłam również wersje bez niczego na słodko z dżemem lub cukrem pudrem,nadziewałam też parówkami i żółtym serem a la paszteciki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 20 października 2009 masz racje ale niech nazywaja sie jak chcą nawet drożdżoki jak nazywaja je moje dzieci faktem jest że sa przepyszne idealne dla rodzinki w ktorej kazdy wraca o innej porze i che zjesc cos cieplego ,sytego i pysznego.Ciasto mozna tez smażyć bez dodatków i zajadac z konfiturą lub cukrem pudrem,robiłam też parowki zawijane w to ciasto z żołtym serem...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń